Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här brinner Göranssons bil – mardrömsstart på STCC

Richard Göranssons STCC-premiär brann upp. Bilen fattade eld – och Örebroföraren tvingades dramatiskt bryta första racet efter bara tre varv.

Örebroföraren Richard Göransson kunde knappast fått en sämre start i jakten på sin femte STCC-titel.

Redan efter tre varv av söndagens första race fattade hans Volvo eld – med enorm rökutveckling som följd. Göransson kunde dock ratta bilen in i depå och ta sig ur, samtidigt som brandmän var snabbt på plats och släckte eldsvådan.

"Min bil skadades i starten, och en del av karossen låg emot avgasröret vilket orsakade branden. Inte den start jag ville ha på säsongen", säger Göransson via Polestar Cyan Racings Twitter-konto.

Göranssons teamkompisar Robert Dahlgren och Scott McLaughlin, som hoppar in i stället för Carl Philip Bernadotte under helgen på Skövdes flygfält, blev etta och tvåa i första racet, med Linus Ohlsson på tredje plats, Johan Kristoffersson på fjärde och Mattias Andersson på femte.

Andra racet startar 15.50, det återstår att se om Volvoteamet Polestar Cyan Racing hinner göra Göranssons bil körduglig tills dess. I sådana fall startar han från åttonde ruta, eftersom han blev trea i kvalet som ger den omvända startordningen.

Göransson kan, eventuellt, trösta sig med den nya regeln under årets STCC-säsong som gör att varje förare tvingas räkna bort alla poäng från en av de sju racehelgerna. En mardrömsstart behöver därmed inte betyda överdrivet mycket för mästerskapet.

Längre version följer!