Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här byggs 800 nya bostäder – åkermark ersätts av villor, radhus och flerbostadshus: "Stärka Örebros tillväxt"

Ytterligare ett stycke åkermark vid Ormesta ska förvandlas till bostäder. Örebro kommun har fattat beslut om att bygga 800 bostäder, förskola och en park väster om gamla Ormesta by.

Bebyggelsen kommer, liksom i alla nyetablerade bostadsområden i Örebro under senare tid, att bli blandad: villor, radhus, kedjehus och flerbostadshus. I bottenvåningarna på de senare kommer kommersiella lokaler att erbjudas.

"Det nya bostadsområdet är en pusselbit för att klara den fortsatta bostadsförsörjningen och stärka Örebros tillväxt", säger Patrik Kindström, avdelningschef på Stadsbyggnad, i ett pressmeddelande.

Förutom bostäder kommer kommunen att bereda plats för en ny förskola samt en stor park som kommer att lekplats och pulkabacke vintertid.

Förberedelsearbetet i området har redan inletts.

"Förhoppningen är att arbetet med gator och ledningar, markanvisning samt byggstart kan ske 2020/2021 och att en första inflyttning kan göras under 2022/2023", säger Ulf Nykvist, planhandläggare på Stadsbyggnad i pressmeddelandet.