Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här får alla guldmedalj

Det var ovanligt kort mellan Sälen och Mora i söndags när barnen körde sitt eget Vasalopp. Efter loppet var vissa så trötta att de fick lägga sig ner i en snödriva och vila medan andra ville köra ett varv till.

Annons

För andra året i rad arrangerade Friluftsfrämjandet en vinterkuldag vid fritidsbyn. I år kunde barnen åka Vasaloppet, gå tipspromenad, åka ett orienteringsspår och grilla korv.

Spänd förväntan

Halv två var det start och det rådde en spänd förväntan i startleden innan skidåkarna släpptes iväg. Ett 30-tal barn åkte den 400 meter långa banan som gick runt i fritidsbyn.

Och efter genomfört lopp bjöds det på guldmedalj och blåbärssoppa. Zebastian Almnor såg mycket nöjd ut när han hade fått sin medalj runt halsen.

Han tyckte inte alls att det var jobbigt.

– Lite svettigt var det men det var ju inte så långt, säger Zebastian som är en van skidåkare.

– Vi brukar åka skidor på fritids ibland och då åker vi lite längre än det här.

Första gången

Det här var i alla fall första gången han åkte Vasaloppet, och kanske blir det lite mer skidåkning för hans del innan vintern är över.

Ronja Jonsson låg och pustade ut i en snödriva efter loppet. Hon var så trött att hon knappt orkade säga någonting.

– Det var jobbigt, konstaterade hon bara.

Dagen blev mycket lyckad. Att solen sken från en klarblå himmel och det var alldeles lagom kallt gjorde sitt till. Mona Karlsson från Friluftsfrämjandet var mycket nöjd.

– Vi var lite rädda att inte så många skulle ha skidor, men det verkar de flesta ha.