Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här firar Staaf sitt iskalla mål

Robin Staaf svarade för säsongens iskallaste mål när han sköt ÖSK till semifinal i Svenska cupen.
Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson missbedömde friläget helt och satte sig på baken när ÖSK-anfallaren tänkte passa.
– Men jag kom för nära så då var det bara att gå förbi istället, säger Staaf som säkrade slutresultatet till 3–0.

Åtvidaberg–ÖSK blev en riktig Hawaii-historia på Kopparvallen. Precis som i allsvenskan i måndags blev matchens signum sena mål. Magnus Wikström nickade in 1–0 på tilläggstid i den första halvleken och i matchens absoluta slutskede blev två spelare som normalt inte spelar så mycket målskyttar. Tommy Wirtanen bredsidade in Marcus Astvalds passning till 2–0 i 89:e minuten.

– Jag var så trött att jag knappt orkade skjuta. Det blev en fösning, men det räckte. Ett riktigt Roni Porokara-mål, säger Wirtanen och skrattar.

"Lyckligt slut"– Jag har inte spelat så mycket och har inte riktigt haft tempot i kroppen. Men kul att få mycket speltid nu och få göra mål. Trots att vi bytte chanser med varandra blev det ett lyckligt slut.

Lyckligast av alla var nog Robin Staaf. Skåningen löpte sig fri, från klart misstänkt offsideposition, tre minuter in på tilläggstiden.

– Jag tyckte inte det var offside. Försökte tajma passningen med mittlinjen och tog en extra båge i löpningen för att komma rätt. När jag såg att den assisterande domaren höll nere flaggan var det bara att dra mot mål.

RetfulltMålet såg galet retfullt ut. Åtvidabergs målvakt Henrik ”Fimpen” Gustavsson var inställd på att Staaf, som tidigare i matchen bränt ett par riktigt bra chanser, skulle passa över till Wirtanen som då hade haft helt öppet mål.

Men det gjorde han inte. I stället satte han Gustavsson på baken och ordagrant gick förbi och rullade in 3–0.

– Han var helt inställd på att jag skulle passa. Och det var min tanke också. Men när jag tittade upp hade jag kommit för nära målvakten, säger Staaf, som fick öppen gata till säsongens iskallaste mål.

Han firade framför den tillresta Örebro-klacken.

"Vill konkurrera om startplats"– Mitt mål är att fortsätta konkurrera om en startplats. Jag vill spela så mycket som möjligt och även vinna cupen.

Lagkaptenen Magnus Wikström var den tredje ÖSK-spelaren som gjorde mål. Hans andra på bara några dagar i ÖSK-tröjan.

– Synd bara att jag kom i gång så sent. Annars hade jag kanske kunnat vinna skytteligan, säger han skämtsamt efter matchen.

ÖSK spelar semifinal i Svenska cupen den 29 eller 30 juni. En match som blir Michael Almebäcks sista innan flytten till Club Brügge. Almebäck missade återigen en match på grund av känningar i framsidan av ena låret.  

Klicka

Här kan du titta på Kicki Nilssons live-bilder från matchen!

här eller på länken intill för att läsa NA:s direktrapportering!

Matchguide

Vad: Åtvidaberg-ÖSK, kvartsfinal i Svenska cupen.

Var: Kopparvallen, Åtvidaberg.

Avspark: I kväll klockan 19:00.

Domare: Johan Hamlin.

Följ matchen: Direktrapporter på na.se.