Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här har flest tillgång till snabbt bredband i länet: "Återstår fortfarande mycket arbete"

Örebro län ligger på plats sex i landet sett till andelen hushåll med fiberanslutning. Hällefors ligger bäst till med drygt 82 procent anslutna, men än är det en bit kvar till målet på 95 procent med snabb fiberanslutning i länet till år 2020.

Annons

Post- och telestyrelsens (PTS) mobiltäcknings- och bredbandskartläggning för 2017 visar att 72,8 procent av hushållen i Örebro län har tillgång till fiberbredband på 100 Mbit per sekund. Snittet i landet är 72,36 procent.

"Det har helt klart hänt mycket under 2017, marknadsaktörerna har vidgat vyerna och tittar även på utbyggnad utanför tätorterna både stödfinansierat men även rent kommersiellt. Det ser vi inte i statistiken än, men det kommer påverka förutsatt att man väljer att ansluta sig när möjligheten ges", säger Linus Grabö, regional bredbandskoordinator vid Region Örebro län, i ett pressmeddelande.

Målet för 2020 är att 95 procent av hushållen i länet ska vara anslutna till snabbt bredband.

"Bredbandsfrågan är oerhört viktig för att kunna utnyttja möjligheterna med dagens och morgondagens digitala tjänster. Att vi behåller en så god placering i landet är bra men det återstår fortfarande mycket arbete för att nå de högt ställda regionala och nationella målen. Att regeringen har avsatt mer medel för bredbandsutbyggnaden är något vi ser väldigt positivt på", säger regionrådet Mats Gunnarsson (MP), i pressmeddelandet.