Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här har OS aldrig ägt rum

En snabb titt i min sms-korg: ”Ferry vann!!! Från pajas till legend ;) ”Anja i jättekrasch. Hade änglavakt”, ”Sverige leder mot Vitryssland. Salo fattar ingenting hemma i tv-soffan”.
Jag försöker göra ett ryck och engagera mig i OS-hysterin. Senast jag såg Tre Kronor mot Vitryssland slutade det med en utkastad tv ner på parkeringen i Tybble.

Allt kan hända i studentkorridorer. Här på hotellet sitter åttatums-tv:n för högt upp för att jag ens ska tänka tanken att kopiera kompisarnas utbrott vid en ny skamlig förlust.

Men jag behöver inte fundera så långt. OS sänds inte på någon av hotellets 23 kanaler. OS i Vancouver har alltså aldrig ägt rum för mig.

Efter att ha kikat in Svamp-Bob och spanska Let´s Dance somnar jag i stället till en labrador som åker skateboard i någon skum filmtävling. Saknar för en gångs skull min löjligt dyra digitalbox.

Men egentligen bryr jag mig inte om att jag missar OS. Nu skiner solen i Nerja lika mycket som det snöar i Örebro. Det innebär mycket här.

Eller kanske allt till och med.

Efter två ihållande regndagar gick Magnus Kihlberg ut och tyckte att det var lika bra att åka hem om skyfallen fortsatte. Frustrationen växte i laget och översvämningarna i regionen såg länge ut att ta ÖSK:s viktigaste försäsongsvecka med sig ner i djupet.

Nu lyser plötsligt solen och ÖSK med den. På söndagen väntar ryska Champions league-laget Zenit i ÖSK:s kanske största träningsmatch någonsin. Zenit vann Uefacupen så sent som 2008 och tränas sedan i december av en av mina personliga favorittränare, Luciano Spalletti. Alltid lika tjusigt klädd, som om han ständigt är på väg till bal på slottet, och med scarfar många resor svårare än Erik Hamréns.

När Spalletti var i Roma spelade han ett 4-2-3-1-system. Har inte hunnit läsa in om han gör det även i Zenit. Gör han det blir det fullt ös för ÖSK:s tremannamittfält som förmodligen från start blir Nordin Gerzic, Fredrik Nordback och Alejandro Bedoya.

Jag har varit i Nerja i fem av åtta dagar nu med ÖSK och på måndag kommer klubben att redovisa årets målsättning i allsvenskan. Jag skrev i en tidigare krönika att jag verkligen hoppas att ÖSK vågar kaxa till sig och gå för topp fyra och en plats i Europa.

Ju närmare måndag vi kommer ju mer övertygad är jag om att jag kommer få rätt.

Syns man inte finns man inte. Ett tydligt bevis på det här i Spanien är Malmö FF. MFF har varit allsvenskans stora sorgebarn i många år nu och inte klarat leva upp till förväntningarna. Trots det finns en inarbetad respekt utåt sett – tack vare jätteaffärer som Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg och Afonso Alves. ÖSK skulle ha mött ukrainska storklubben Matalurh Dontesk här i torsdags. I stället kom ett sent återbud och ÖSK tvingades spela mot schweiziska korpgänget Münsingen.

När ÖSK gjorde det joggade Malmöspelarna samtidigt ner efter en match som spelades ett halvt dygn tidigare. Vilka de spelade mot?

Metalurh Donetsk, som hade hittade en roligare kompis att leka med.