Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här liftar kajan - i 30km/h

(UPPDATERAD TISDAG 07:25) Den korvsugna kajan hoppade upp på bilens backspegel, satte sig tillrätta och liftade i 200 meter. 

Bilden på kajan tog lindesbergaren Torbjörn Bergvall i samband med ett besök i Nora i början av förra veckan. Familjen hade stannat till på Statoil för att köpa korv. De satt i bilen med förardörren öppen då en kaja slog sig ned på förardörrens backspegel.

- Den var helt orädd. När vi ätit färdigt drog jag försiktigt igen dörren och började att rulla ut från parkeringen. Kajan satt kvar, berättar Torbjörn Bergvall.

Åkte med i 30 km/h

Trots att hastigheten efter en stund var 30 km/h lämnade inte kajan sin plats på spegeln. I över 200 meter åkte den med.

- I höjd med Israelssons möbler fällde den ut vingarna och lämnade bilen.

Torbjörn Bergvall lade ut bilden på kajan samt en kort text på Facebook för att fråga om någon annan råkat ut för något liknande.

- En bekant i Nora skrev då att hon också haft kajbesök på sin bil när hon stannade för en korv på Statoil. Man får känslan av att det här är ett invant beteende, säger Torbjörn Bergvall.

Na.se-läsaren Lisen Nyberg har också träffat på kajan och skickar med en bild från mötet (kolla här till höger). Vid det tillfället matades fågeln med pizzabitar.

På Youtube finns en film där den envisa fågeln åker med på backspegeln på en annan bil. Filmen hittar du här.