Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här startar Närkeserien i Nora

En helt ny MTB-serie har startats i år i länet; Närkeserien. På onsdagskvällen genomfördes den tredje deltävlingen i Närkeserien, i Nora.

Annons

Det är kanske tio minuter kvar till första start i Närkeserien. Många cyklister, unga och äldre sådana, har samlats vid Stadsskogen i Nora där deltävlingen strax ska avgöras.

En av de yngre deltagarna i kväll är Viggo Lennartsson från Nora.

– Det kommer att gå bra. Jag brukar cykla en hel del, både MTB och BMX, säger han.

Det är Almby IK i Örebro som har startat den nya MTB-serien.

– Vi är ofta ute och kör tävlingar runt om i Sverige. Men vi kände att det behövs en serie som de lokala cyklisterna har större möjlighet att vara med i. Därför startade vi Närkeserien i samarbete med några klubbar i länet, berättar Rickard Zaxin, tävlingssamordnare för Närkeserien.

Deltävlingen i Nora arrangerar Almby IK tillsammans med Noracyklisterna.

– Vi har satt ihop ett poängsystem för serien och vi kör tävlingsinslag från 10 år och uppåt, säger Rickard.

Två deltävlingar har redan genomförts, i Almby och i Karlskoga. Totalt ska sex deltävlingar köras. Sedan är årets serie klar och segrare i de olika klasserna ska utses.

Nu sker samling vid motionsspåret i Stadsskogen. Tävlingsledningen går igenom förutsättningarna för första etappen i deltävlingen, den för cyklister upp till 10 år. Och så sker start. Kvällens första tävlande ger sig ut i spåret.