Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här tränar Haddad igen

Två raka förluster, men här ett positivt besked för ÖSK:
Anfallsstjärnan Andreas Haddad deltog under onsdagen i träning med boll för första gången sedan operationen för magbråcket.
– Jag har som mål att vara tillgänglig för spel i bortamatchen i Europa league, säger Haddad.

Andreas Haddad inledde sin tid som ÖSK-spelare lysande, med tre mål på de fyra första matcherna, och såg ut att vara den ”nummer nio” som Sixten Boström letat efter till sin 4-3-3-formation. Därefter kom smärtorna i magen och Haddad tvingades stå över ett flertal matcher. Sedan var han tillbaka igen, men efter att ha spelat en timme mot Gais den 22 maj var operationen för magbråcket oundviklig.

Fem veckor kände Haddad på bollen i träning igen.

– Jag var med i lite tre mot sex-spel. Sedan fick det räcka för i dag. Men förutom matchen mot Gais har jag inte rört en boll sedan den 21 april, så det var skönt att känna på bollen. Det känns skönt i huvudet också, säger Haddad.

Före schematSex veckor var det sagt att det skulle dröja innan Haddad kunde träna med boll. En vecka före schemat i nuläget, alltså. Men det är fortfarande en hel del som återstår innan anfallaren är helt återställd.

– Det känns okej. Jag kan slå passningar upp till 15 meter. Men inte längre eller hårdare än så. Jag måste ligga på en nivå på träningen så att det är precis på gränsen hela tiden. Och på kvällen får jag svar. Om det känns okej ikväll, då kan det bli ett likadant pass imorgon och styrka dagen efter och så stegras träningsdosen.

Haddad siktar på att kunna vara med fullt ut om en vecka. Och till bortamatchen mot FK Sarajevo den 21 juli hoppas han vara aktuell för Sixten Boströms trupp.

– Kan jag träna 3, 4, 5 träningar för fullt, då är jag tillgänglig för spel. Men jag kommer vara långt från formen, så det är upp till Sixten om jag håller måttet.

Det är i alla fall helt klart att Haddad är trött på att vara åskådare på ÖSK:s matcher.

– Det är inte roligt, det är så nervöst i varje match. Så är det inte när man spelar, så det är väldigt frustrerande.

Paulinho och Astvald aktuellaDet börjar också ljusna i övrigt på ÖSK:s skadefront. Paulinho (ljumske) och Marcus Astvald (vad) tvingades stanna hemma när ÖSK förlorade borta mot Mjällby i söndags. På onsdagens träning var de dock med - om än inte för fullt.

– De ska vara tillgängliga till Elfsborgs-matchen på söndag, säger naprapaten Urban Juneholm.

Däremot är Patrik Anttonens medverkan tveksam. Anttonen deltog inte alls under onsdagens träning.

– Patrik har bekymmer med sin mage och ljumske, som han har haft tidigare. Vi får se om det räcker med någon dags vila eller om det behövs mer, säger Urban Juneholm.