Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här uppvaktas racerkungen på Slottet

Färske formel 1-föraren Marcus Ericsson upvvaktades på onsdagen av landshövding Rose-Marie Frebran.

Annons

Kumlas racerstjärna har haft en hektisk tid sedan han återvände till Sverige i helgen. Men på onsdagen gavs det tillfälle att besöka de finare salongerna.

Landshövding Rose-Marie Frebran bjöd på lunch i Örebro slott och passade på att önska lycka till inför den kommande F1-säsongen.

- Det finns alltid en landshövding som har anledning att fira ett SM-guld eller OS-medalj i landet. Men det finns ingen kollega som på senare tid har fått gratulera en formel 1-förare. Det är stort, sa hon bland annat i sitt välkomstanförande.

- De senaste dagarna har jag insett att det här är större än jag tidigare insett. Nu kan nästan hela Sverige stava till ditt namn. Och från Kumla vet också de flesta att du kommer.

Frebran talade också om den starka position och tradition motorsporten har i länet.

- Det är därför inte en tillfällighet att talangen hittades just här i vårt län.

- Nu är vi här för att säga grattis till formel 1-kontraktet. Tack till Marcus och hans familj för att ni medverkar till att sätta oss på en internationell karta som kan läsas av miljoner människor. Och tack till motorsporten i vårt län, den bästa i Sverige vågar jag påstå.

Marcus Ericsson tackade för den smickrande beskrivningen:

- Jättekul att få komma hit till Slottet och höra de fina orden. Min utmaning i år är den största någonsin. Det är kul att det finns ett sånt intresse runt mig och jag hoppas även Örebro län och Kumla kan dra nytta av det.

På plats fanns också Kumlas kommunalråd Katarina Hansson (S) för att framföra kommunens hälsning och tack för Marcus Ericssons insats för att sprida Kumlas namn.

- Från Kumlaborna - ett stort grattis och lycka till. Vi håller alla tummar för framgångar, sa hon.