Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här visas tusendelar av verkligheten

Hundradelar och tusendelar av världens verklighet ryms på tre väggar i Hagabiblioteket. Här har medlemmarna i fotoklubben Focus utställning, från i dag till och med 15 december.

Focus är en anrik fotoklubb i Örebro och de senaste åren har medlemmarna presenterat sig själva i form av bilder på Hagabiblioteket. Tidigare år har örebroare och andra kunnat se fotografier i fönstret hos Örebro kommuns näringslivskontor.

På biblioteket i Haga hänger 56 bilder (papperskopior), tagna av 20-talet fotografer. Focus har också en digital visning som omfattar cirka 100 bilder. Focus har möte varje månad och vid dessa sammankomster har medlemmarna en tävling med ett visst tema. Tema saknas dock för utställningen i Haga centrum.

Besökare kan betrakta bilder från när och fjärran, från landsbygd till stad, från människor som väcker intresse till snäppa och pelikan som väcker intresse. Focus ordförande, Karl-Evert Eklund konstaterar att det finns en tydlig manlig dominans i klubben och dessa män är heller inte purunga.

– Vi hoppas verkligen att det kan ske en föryngring. Vi har kvinnor i klubben, men det vore mycket roligt om fler kvinnor gick med i Focus, säger Karl-Evert.

Denna utställning är inte den enda som Focus haft i år. Under Örebro Photo i somras hade klubben en utställning på Örebro slott.