Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårda kamper när Mossgrufveracet kördes i folkrace

Efter fjolårets inställda tävling så kunde det åter köras folkrace på Mossgrufvebanan i lördags. Drygt trettio förare fanns på plats till start på tävlingsdagen.

Annons

– Dock så var det på håret sett till deltagarantalet. När anmälningstiden gick ut så var det bara drygt trettio åkare anmälda. Tävlingsledningen resonerade som så att det är bättre att köra än att åter ställa in eftersom det mesta jobbet redan är gjort och man räknade även med att det ekonomiskt skulle gå runt, berättar Stefan Frisk från MK Kopparberg.

Kamp på folkracebanan i Mossgruvan. På bilden William Berg före Rasmus Wass, båda MK Kopparberg, i ett av kvalheaten.

Publiktillströmningen var god och den nyrenoverade läktaren blev väl använd under dagen och serveringen sålde bra.

– Banan höll riktigt skapligt och tävlingsledningen hade bra koll på läget under dagen, fortsätter Stefan Frisk.

Stefan Frisk berättar om Mossgrufveracet 2018: "Det kördes fyra kvalomgångar och sedan finaler. I juniorklassen blev det en uppgörelse mellan två hemmaåkare, Rasmus Wass och William Berg. William hade slagit Rasmus i samtliga kvalheat men när mållinjen korsades i finalen så var det den sistnämnde som var först. Rasmus storebror Emil var nära att kopiera bedriften men fick nöja sig med en 2:a plats i seniorernas A-final bakom Patrik Albinsson, Fredriksbergs MK. Dam/veteran-klassen vanns av Rebecka Hellgren, Sunnansjö MK. Mattias Ledin Motorsport hade skänkt en komplett folkracebur som lottades ut bland deltagarna och det var hemmaåkaren Samuel Berg som hade turen med sig denna gång."

Annons