Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hasselfors företag visade upp sig

I går kunde Hasselforsbor och andra intresserade ta del av vad som händer och pågår i Hasselfors med omnejd. Den tredje Hasselforsmässan arrangerades av byalaget, och den var välbesökt.

Annons

Byalagets ordförande, Ivan Persson, var vid lunchtid nöjd med tillströmningen av folk till Hasselforsmässan. Där kunde företag och föreningar med någon anknytning till trakten visa upp sig.

– Det är bra att det är både företag och föreningar, för det blir ett väldigt blandat utbud, säger Ivan Persson.

Gustaf Carling står och studerar en OS-mössa, som ligger på Hantverkstorpets bord. Han tycker den är lite käck och funderar på att lägga en beställning. Det är trevligt att komma ut och titta på vad utställarna har att erbjuda, tycker han.

– Man kanske hittar något som är bra att ha, säger Gustaf Carling.

Ulla-Britt Sätter driver Hantverkstorpet i Bäcketorp. Hon startade företaget efter att hon pensionerats som textilslöjdlärare, och håller nu kurser för vuxna i olika hantverk. Dessutom tillverkar hon själv saker i ull. Att det ges tillfälle för bygdens företagare att visa upp sig tycker hon är bra.

Johan, Ylva och sonen Henrik von Schéele står vid ett annat bord, och de har helt fått slut på alla sina broschyrer om Bålby säteri. Där har de i dag mjölk- och köttproduktion med 140 kor. Under våren ska de slå upp portarna till en ny gårdsbutik, där de kommer sälja sin egen ost samt kläder, berättar Ylva.

Att visa upp sig på Hasselforsmässan har varit väldigt bra ur det perspektivet.

– Det är positivt att vi kan tala om vad vi håller på med och träffa andra från vår region. Då kan man bygga nya nätverk och knyta kontakter med folk man kanske inte skulle ha träffat annars, säger Johan.

Annons