Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häxjakt på sjuka och arbetslösa

Det nya året har börjat med rena häxjakten på sjuka och arbetslösa människor. Man skäller på försäkringskassan, men man ska vara medveten om att det är den moderatledda regeringens omänskliga sjukvårdsreform som är orsaken till detta.

Varför ska man tvinga sjuka människor att söka arbeten som inte finns? Det finns många friska arbetslösa som inget hellre vill än att hitta och få ett arbete. Betänk också att det finns betydligt fler sjuka, utförsäkrade och arbetslösa än det finns lediga jobb i dag, trots Alliansens stora tilltro till att jobbskatteavdraget skapar nya arbeten.

Vi får också komma ihåg alla pigga, friska ungdomar, som söker jobb utan att hitta något arbete. Ungdomsarbetslösheten har ökat, trots löfte från Alliansen i valrörelsen 2006 om motsatsen och försäkran om att jobbskatteavdraget ska leda till nya jobb. Regeringens så kallade arbetslinje gynnar bara dem med arbete, eftersom det bara är de som får ta del av jobbskatteavdraget. Sjuka och arbetslösa får ingen skattelättnad och reglerna för dessa försäkringar har försämrats. Resultatet av dessa försämringar blir en usel ekonomi och en otrygg livssituation. Tala om utanförskap!

Vilken människosyn visar vår sittande regering genom att driva igenom sin politik? Är en människa med arbete mer värd än en människa utan arbete? Är en frisk person mer värd än en sjuk?

Det är dags att vakna nu svenskar! Kom igen alla som är för rättvisa, jämlikhet och alla människors lika värde. Se till att vi röstar bort högerpolitiken vid valet i höst.

Lindesberg

Uno Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel