Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedersutställare på Blå Soffan

Traditionen med en konstutställning i Kopparberg i samband med marken fortsätter.I år är det gruppen Måndagsmålarna som visar sina verk.Dessutom blir det fotografier och en minnesutställning efter nyligen avlidne Gunnar Olofsson.

– Tyvärr fick han inte uppleva utställningen, men han var med i förberedelserna och deltog i urvalet, berättar Lillemor Israelsson i Måndagsmålarna.

Starka minnen

Hon har själv starka minnen från sin skoltid då Gunnar Olofsson var hennes lärare.

– Han engagerade oss och var väldigt inspirerande för oss elever när vi skulle teckna och måla. Jag hade och har en djup respekt för honom och hans måleri, berättar hon.

Med på utställningen finns en mängd målningar som bär Gunnar Olofssons signatur och som ger en bild av ett Kopparberg som inte längre finns kvar.

Bengt Nyvall och Ylva Berg-Bohman visar foton.

Måndagsmålarna

Stommen i utställningen är de sex Måndagsmålarna som arbetat tillsammans under många år.

Förutom Lillemor Israelsson ingår Liss Nordström, Sylvia Persson, Siv Sjöstrand Önander, Berit Boström och Gunborg Nordström i gruppen.

Alla sex arbetar med olika tekniker där olja, akryl och akvarell dominerar.

– Men jag har på sistone börjat experimentera med torrnålsgravyr. Det är roligt, berättar Gunborg Nordström.

Tungt och knepigt

Också Siv Sjöstrand Önander har provat på den tekniken.

– Jag har varit i Uttersberg på deras öppna verkstad och fått hjälp med tryckningen.

– Det är tungt och knepigt, men intressant, säger hon.

Utställningen är i Galleri Blå Soffan under Kopparhallen och Konstklubben är med och arrangerar. Vernissage blir det på lördag. Sedan är det öppet onsdagar, fredagar och lördag–söndag till och med den 15 oktober.