Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helena Vilhelmsson, C

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Läs riksdagskandidaten Helena Vilhelmssons svar på vad som är partiets och hennes viktigaste frågor samt Mats Lindbergs kommentarer.

Ditt partis viktigaste fråga?

Jobb och företagande i hela landet och miljö.

Din viktigaste fråga?

Landsbygdsfrågor med fokus på jord- och skogsbruk. Fortfarande är skogen en av våra största exportindustrier och vi måste låta den fortsätta att utvecklas. Jag vill till exempel inte se en lastbilsskatt. Jag vill också se att den offentliga sektorn börjar köpa mer svensk mat. Vi får numer ställa fler krav på upphandlingen och jag vill se att vi i offentliga sektorn ökar andelen svensk mat från 50 procent till 80. Det skulle gynna oss alla.

Dina politiska motståndares viktigaste fråga?

Att säga att allt elände i samhället beror på Alliansen. Vi har skapat fler arbetstimmar och ju fler jobb vi får i landet, desto mer pengar kommer in till välfärden.

Statsvetaren Mats Lindbergs kommentarer:

”Helena Vilhelmsson lägger fokus liksom Centerpartiet på de traditionella centerpartistiska frågorna. Centern har lämnat Stureplans-tankarna och den mer extrema nyliberalismen i det misslyckade förslaget till partiprogram. Dessutom tonar partiet ner Annie Lööfs betoning av partiet som främst den fria företagsamhetens parti. Nu i valrörelsen har Centern återvänt till sina kärnväljare och sina traditionella frågor: jordbruk, skogsbruk och landsbygd. Och det är den väljarbas som partiet har och måste tillbaka till. Man har inga andra alternativ, som det ser ut. Det är Centerns enda chans: att måla upp sig som landsbygdens och de gröna näringarnas intresseparti.”