Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helge har byggt mobilt kök

Helge Jakobsson brukar ställa upp med att laga mat i militärkök under diverse arrangemang i bygderna. Nu har han ett mobilt kök, som han kan ta efter traktorn dit han vill.

Stolt visar Helge Jakobsson upp det vedeldade bygget som premiäranvändes under mopedrallyt i lördags. Två grytor som kan användas exempelvis till korvkokning, eller ett stekbord, där man kan laga köttbullar, kolbullar, pannkakor eller vad man nu vill.

Själva finessen med det här köket är att det är mobilt. Han har monterat det på en kärra som han satt på traktorn.

– Om jag ska åka längre kan jag köra upp traktorn på en kärra och ta den efter bilen. Då kan jag vara på torget i Askersund på 25 minuter, säger han.

Det är roligt att kunna vara med på arrangemang ute i bygderna och sälja korv, eller tuffa in med traktorn när man har fest i trädgården. Men Helge Jakobsson betonar att det också finns en seriös baktanke.

– Om det blir kristider är det bra att ha. Det blev ju skarpt läge här 2008 när det brann i Tiveden, och branden tar ju inte lunch så att grabbarna kan åka in till stan och äta.