Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helgvädret: Tvåsiffriga plusgrader – men snörisk till måndag

Till helgen kan länet räkna med cirka tio plusgrader. Men natten mot måndag finns risk för ett litet snöfall, berättar Ian Engblom, meteorolog på Foreca.

Annons

Natten mot lördag kommer att bli en ganska kall natt med minusgrader. Till förmiddagen tros temperaturen stiga till åtta-tio plusgrader med aningen molnigt väder. Men värmen kan skiljas sig i länet.

– I de nordligaste delarna kan det handla om fem till sju grader. I de södra delarna kan det handla om tio, säger Ian Engblom.

Till lördagskvällen tätnar molnen och det kan bli mulet.

Natten mot söndag tros som kallast ligga vid noll grader. Under dagen rör sig högre temperaturer till Götaland men de förväntas inte riktigt nå Örebro län, berättar Ian Engblom.

– Det blir kanske någon grad varmare, 10-12 plusgrader i söder och 8-10 i norr.

Även under söndagen kan länet förvänta sig en del moln.

Måndag natt kan möta regn som rör sig norrifrån och temperaturer runt nollgradersstrecket. I länets nordvästra delar finns även risk för lite snöfall under natten.

Men under dagen tros temperaturen stiga, så den snö som eventuellt faller kan troligtvis komma att smälta.