Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hemfärd" behöver en bättre placering

Svar

... till Mats Bergman, NA 10 juni.

Mats Bergman lyfter frågan om placering av Richard Brixels staty ”Hemfärd” i hamnen i Askersund. Eller rättare sagt att man utan att tänka på statyn där den stod, uppförde nya byggnader utan hänsyn till helheten. Statyn hade kunnat flyttas redan när bodarna byggdes.

Mats Bergman har rätt i sin kritik. Hamnbodarna är ett bra tillskott till hamnen och verksamheten där med varken i detaljplanen eller när man uppförde bodarna så gjordes det med tanke på omgivningen. Det finns fler anledningar att fundera över om placeringen av den aktuella boden är så bra. Initiativ har tagits från fler håll i den här frågan och jag är av den övertygelsen om att statyn kan få en bättre placering.

När det kommer till helheten i hamnen så har jag givit kommundirektören i uppdrag att initiera ett samlat arbete över hamnen där vi ser till helheten. För att skapa en väl gestaltad miljö där de olika elementen som platsen innehåller ska samspela med varandra. Frågan kommer lyftas till politiken under hösten.

Caroline Dieker (M)

kommunstyrelsens ordförande, Askersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel