Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemlig utgång om ÖSK-krisen

ÖSK-styrelsens maratonmöte varade i fem och en halv timme.
Men vad som sades och beslutades på mötet vill Björn Åqvist hålla hemligt.
– Vi har vänt på alla stenar och jobbar på högvarv nu, säger ÖSK:s ordförande.

Styrelsemötet, där ÖSK:s uppkomna krissituation debatterades, startade klockan 17.00 och avrundades bakom stängda dörrar strax före 22.30. När NA pratade med ordförande Björn Åqvist direkt efter mötet var han fåordig om vad som konkret bestämdes på mötet.

– Det blev ett långt möte om den uppkomna situationen. Vi har vänt på alla stenar. Pratat om bland annat sportsligt ledarskap, rätt trupp, rätt tränare, rehabilitering och fys, ekonomi, spelarnas mentala balans, hur vi ska bli tydligare gentemot media och supportar ...

Vilka konkreta förändringar kom ni fram till?– Med respekt mot alla inblandade vill jag inte prata om det. Vi är trots allt människor allihopa. Jag ger inga svar nu. De kan komma inom kort.

Fattades ett beslut i tränarfrågan?– Det finns ett antal faktorer att utreda och vi jobbar successivt vidare med dem.

Kommer Sixten Boström fortsätta att träna ÖSK?– Sixten är vår tränare nu. Vi har en tränare. Mer vill jag inte kommentera nu.

Kan ÖSK-supportrarna förvänta sig nya spelare in när transferfönstret öppnas?– Vi är inte främmande för förstärkningar. Problemet är att fönstret öppnar den 1 augusti. Vi har en intressant trupp och får se då hur den ser ut.

Diskuterade ni i styrelsen era egna roller och insatser?- Styrelsens vara eller icke vara bestäms på årsmöte och bolagsstämma. De får fatta sådana beslut.

Är det här ditt jobbigaste möte under åren i ÖSK?- Ett av de svårare mötena i alla fall. Med tanke på situationen vi befinner oss i.

Tror du inte många blir besvikna över att ni inte går ut med något konkret efter mötet?– Det kan mycket väl bli så. Men styrelsen jobbar i ett högt tempo nu. Det här mötet blev uppmålat som att vi skulle fatta massa beslut här och nu, men så funkar det inte. Jag tror folk har förståelse för det. Vi anser att vi har en god möjlighet att hålla oss kvar och ju mer stöd vi får av vår fantastiska publik och andra ju mer ökar möjligheterna.