Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmaåkaren nobbar sprinten: ”Är medeldistans”

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Gustav Sundström, 19, är sprintspecialist – men står över SM-sprinten på hemmaplan.

Tre unga Garphyttekillar tog once in a lifetime-chansen att åka ett SM på hemmaplan på lördagen.

Lucas Lennartsson, 19, slutade på 41:a plats av 93 startande, Gustav Sundström, 19, slutade på 80:e plats medan Joel Hultin, 25, la beslag på sistaplatsen, drygt tre minuter bakom näst sista gubbe och 16,5 efter segrande Calle Halfvarsson.

– Det var en tyngre dag i dag, säger Sundström och syftar på succén i torsdagens stafett där han som sistaman förde upp Garphyttan från 25:e till 19:e plats.

– Men man ska inte förvänta sig något annat. Det var en tuff bana och jag kände mig tung från start. Men det är bara att köra.

Du hade det inte i kroppen i dag?

– Jag tror inte att min kropp tycker om den här banan någon gång … Det är inte riktigt min typ av åkning. Jag föredrar mer kortare och plattare banor, och mer sprint och masstart.

Trots det kommer han inte köra söndagens sprint. Den 1 750 meter långa sprintbanan, med tre backar och totalt 51 höjdmeter klättring, passar honom inte.

– Nej, det är inte sprint. Det är ju medeldistans.

Sju länsåkare kommer ändå till start i söndagens sprint: Garphyttans Olivia Hansson, Joel Hultin, Marcus Lennartsson, Filip Halldén och Kevin Henriksson, Karlslunds Tobias Karlsson och Kopparbergsåkaren Jack Impola.

Men Lucas kliver i stället ned i sin egen åldersklass, H20, igen och laddar om för Sverigecupen för juniorer.

– Det är tävlingar i Örnsköldsvik nästa helg, så det är bara att ladda om.