Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmagjord mask ger en falsk smittrygghet

Blir lite fundersam över varför en del tror att det räcker att sätta en stickad halsduk dra upp polokragen eller nån tygtrasa över mun och näsa.

Att man inte vill bli smittad av covid-19 förstår jag, det vill ingen. Men att därifrån tro att en halsduk eller dylikt skulle ge någon form av skydd är okunskap.

Viruset går lätt igenom även i bomullstyg. Hade det räckt så skulle vi alla kunnat sticka ett gäng till sjukvården. Tvärtom så kan dessa hemma gjorda skydd i stället medföra en större risk. Då man tror sig ha ett skydd och inte beaktar de rekommendationer som finns.

Att ha andningsskydd rekommenderas enbart till vårdande personal och då är det helt andra saker. Även människor som redan är sjuka behöver det för att de inte ska smitta andra i sin närhet. Men att kliva runt på Maxi och stå och prata i gångarna med andra besökare är osolidariskt mot de som verkligen inte klarar att bli sjuka .

Är man rädd bör man istället vara hemma i trygghet och inte lita på hemmabyggen.

”Falsk trygghet”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel