Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmahopp på väg missa SM-veckan

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Kampsportsgalan på SM-veckan riskerar att mista sitt största hemmahopp. Örebroaren Christoffer Axelsson tvingas med största sannolikhet tacka nej.

– SM skulle innebära förlorad inkomst och missade proffsmatcher i Thailand, säger han till NA.

Han lever sin dröm som proffs och världsstjärna i kampsporten muay thai (det som tidigare hette thaiboxning). Men för Christoffer Axelsson innebär det också att han får svårt att ställa upp på SM i samband med SM-veckan i födelsestaden Örebro.

Numera bor han i Thailand och med sporten som yrke följer också vissa förpliktelser.

– Jag lever på fightingen och hjälper till att driva ett thaiboxningsgym här. Jag kommer att vara hemma i Sverige över jul men att stanna över SM skulle innebära förlorad inkomst och missade proffsmatcher i Thailand, säger Axelsson som dock inte har stängt dörren helt ännu.

– Vad som skulle kunna få mig att överväga att stanna i Sverige och ställa upp vore om det kom in något ekonomiskt incitament, till exempel om någon erbjöd sponsorskap eller någon annan deal.

Skulle han trots allt komma till start är han en given guldkandidat och en lika given publikfavorit på galan som kommer att avgöras i Idrottshuset.

– På pappret finns det få utövare som har lika mycket erfarenhet som jag och jag har haft ett bra år med många matcher och bra utveckling, säger han.

Axelsson var i kvartsfinal på VM i somras och är topprankad i sin viktklass. Tävlingssäsongen har han helt lagt i Thailand och han skulle ha gått en titelmatch mot södra Thailands mästare innan en vadskada satte stopp.

– Titelmatchen blev den gången inställd och mitt mål är nu att vara kvar och vinna titeln nästa gång jag får chansen. Det blir någon gång i mars/april.

Vad skulle det innebära för dig att missa SM-veckan?

– Att missa tävlingen skulle innebära att missa en chans att vinna SM. Men framgångar på hemmaplan har en något annan betydelse för mig då det inte ger så mycket ekonomiskt sett. Men det hade ändå varit kul att tävla där familj och vänner kan dela ens framgångar, säger han och fortsätter:

– Det hade även kunnat bidra till att få svenska sponsorer. Jag måste dock väga eventuella framgångar på hemmaplan mot eventuella framgångar i Thailand, vilket är ett svårt val för mig.

I Axelssons frånvaro blir degerforsaren Johnny Iwersen ett stort lokalt namn att följa när SM i muay thai avgörs på SM-veckan. Han har gjort en nysatsning på sporten efter en tid som boxare och tävlar i supertungvikt.