Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemska anklagelser i Noras kyrkobråk

Svar

... till ’Kyrkofrid är inte Noras melodi’, NA 17 januari.

Jag citerar ur insändaren ”Var och en med tillräckligt sunt förnuft bör kunna känna när det brister i samarbetsförmåga och/eller skillnader i personkemi är så stora att det skapar tydliga problem på en arbetsplats. Den enkla lösningen på problemet är då helt enkelt att ’ta sin Mats ur skolan’”

Jo, så är det ju. Men om ’Mats’ nu inte insett detta kanske hen behöver hjälp på traven. Vilket hen uppenbarligen har fått nu. Man skulle förstås ha hoppats att detta kunnat lösa sig långt tidigare och på ett annat och mindre smärtsamt sätt, men då hen aldrig visat någon vilja till detta har det inte gått.

Det är en sak att kunna genomföra sina arbetsuppgifter på ett tillfredsställande sätt, en helt annan sak att kunna fungera väl i den komplexa kontext som en kyrkoverksamhet utgör, med dop, konfirmationer och annan barn- och ungdomsverksamhet, vigslar, begravningar, gudstjänster, samtalsstöd, uppsökande verksamhet etcetera. Och detta arbete pågår under ständigt ändrade/nya förutsättningar, vilket kräver en kontinuerlig planering i positiv anda av alla medarbetare. Alla måste därför kunna interagera väl med varandra.

Att lägga ett varsel inom Kyrkan görs inte av ansvarig chef, utan av PLD (en arbetsgrupp inom kyrkorådet plus kyrkoherden). Nu är det så anordnat med lagar och regler i det här landet att PLD inte kan/får yttra sig offentligt i personalärenden förutom strikt formellt. Detta icke minst av hänsyn till den varslade. Däremot har vilken privatperson som helst rätt att skriva vad som helst i vilket media som helst i ärendet. Vilket också både har gjorts och görs – de mest hemska anklagelser och invektiv har använts. Personerna i PLD får alltså inte gå i svaromål, utan har bara att tiga och ta emot – en ganska så olustig situation. Ej heller övriga anställda kan/vill yttra sig av hänsyn, fast de är upprörda över lögnerna i vissa media. Men de ser framåt, emot att kunna bedriva fortsatt verksamhet under bättre förhållanden.

Kanske vi skulle låta detta personalärende slippa valsa runt i media och istället skötas av de som det åvilar? Som man gör med i stort sett alla andra liknande ärenden. De flesta som skriver känner ju ändå inte till de bakomliggande orsakerna.

”Norabo”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel