Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemtjänsten förstärks med fem nya sköterskor

Hemtjänsten i kommunen förstärks genom att fem undersköterskor anställs. Pengar till detta tas från individ- och familjeomsorgsverksamheten, IFO, som visar ett överskott i budgeten.

Annons

Socialnämnden har beslutat att omfördela medel i den lagda budgeten för 2010. IFO klarar sig med mindre pengar, så dessa ska bland annat gå till att förstärka hemtjänsten.

– Vi har sett att vi inte kan svara upp mot behovet inom hemtjänsten och vi har fått sätta in vikarier för att täcka upp, säger Siv Ahlstrand (S), ordförande i socialnämnden.

Fem undersköterskor ska anställas, en kostnad på runt 1,8 miljoner.

Fler valde hemvård

Vårdtyngden inom hemtjänsten eskalerade i fjol, då fler började välja att vårdas i hemmet i stället för på boende. Det tycker kommunen generellt är bra, men det innebär att enormt tryck på hemtjänstpersonalen.

– Det kan handla om väldigt svårt sjuka människor, och då blir det ett tyngre arbete för vår personal, säger Inger Adolfsson, socialchef.

Färre vikarier

Att kommunen utökar den fasta personalen ska innebära att man behöver ta in färre vikarier.

– Det blir alltid en bättre vård om man har fast personal, då vet vi vad vi har att utgå ifrån. Sen blir det tryggare för vårdtagarna om det blir en kontinuitet, säger Siv Ahlstrand.