Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvändaren som ska ta Lindlöven till kvalserien

Lindlöven förstärker med två spelare inför stundande playoff. Centern Linus Pellfolk samt hemvändaren Filip Bergmark.– Det känns som att de har fått ihop laget bättre än tidigare, säger Bergmark.

Efter att ha vunnit vårettan i överlägsen stil siktar Lindlöven mot playoff mot kvalserien. Första steget på vägen är Piteå som ska besegras i bäst av tre matcher, varav den första spelas i Lindehov på torsdag. Lindlöven lämnar ingenting åt slumpen och presenterade nyligen två nyförvärv. Linus Pellfolk och Filip Bergmmark gjorde båda debut mot Skövde i söndags.

– Jag var med och kände lite på det då och det känns som att laget har fått ihop det bättre än tidigare. Jag gillar tränarens spelidé och de har ju gått riktigt bra nu, säger Bergmark.

20-åringen, som har Lindlöven som moderklubb, tillhörde Örebro på J20-nivå och fick även spela tre matcher i SHL förra säsongen. Men majoriteten av matcherna då gjorde han för Vita Hästen och den gångna säsongen har han spelat division 1-hockey med Vimmerby.

– Det var en bra höstsäsong från min sida. Vårserien i allettan har inte varit den bästa, hela laget hade det jobbigt och vi förlorade många matcher, säger Bergmark som nu har skrivit på ett korttidskontrakt med Lindlöven.

– De har frågat om jag vill komma och hjälpa dom när vi åkt ut, säger Filip Bergmark.

20-årige centern Linus Pellfolk kommer närmast från Arboga där han gjorde 18 poäng (13+5) på 28 matcher i division 1.