Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henri Belle lämnar ÖSK

ÖSK:s Henri Belle tog sig de över sexhundra milen från Kamerun till Örebro i jakt på sin fotbollsframtid. Tre månader senare har han spelat noll minuter i allsvenskan. Och nu har både han och klubben fått nog.

Annons
Henri Belle får inte förlängt kontrakt med ÖSK.

– ÖSK har gjort klart att de inte vill förlänga med mig. Mitt kontrakt gäller till sista december men jag hoppas kunna lämna så fort som möjligt. En ung spelare som jag behöver spela matcher, säger en lågmäld Henri Belle till NA.

Den 21-årige kamerunske U-landslagsmannen skrev i juli på ett halvårs lånekontrakt med möjlighet för klubben att förlänga. Belle var tänkt att vässa ÖSK:s konkurrens på forwardssidan, men publiken har förgäves väntat på att få se den snabbe dribblern.

– Jag är ledsen för min och publikens skull att jag inte har fått presentera mig för dem på plan. Jag tycker att jag kunde fått några minuter i någon av matcherna som vi lett med ett par mål eller när vi exempelvis förlorade med 3–0 hemma mot Malmö. Varför jag inte fått spela vet jag inte, säger Belle.

Just att inte veta varför man inte får speltid beskriver Belle som ett större problem än det faktum att han inte fått spela.

– Jag har frågat Sixten, Lasse och Lennart ända sedan jag kom hit: vad ska jag göra för att få speltid? Men jag har aldrig få något riktigt svar. Det har mest varit: ”jobba på och fokusera”, förklarar Belle.

Sixten Boström håller inte med om Belles åsikt angående att han inte ska ha fått svar på varför han inte har fått speltid.

– Jag har nog pratat med Henri mer än vad jag gjort med någon annan spelare. Hans inställning och intensitet på träningarna kunde varit bättre. Sedan har han fått chansen att visa upp sig i ÖSK Ungdom men där har han inte övertygat, säger ÖSK-tränaren.

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen!

Annons