Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrikssons karriär över

Den här säsongen ut – sedan så får det räcka. Degerfors IF:s mångsidige veteran Sebastian Henriksson, 35, har bestämt sig för att lägga av.

– Det har varit en väldigt rolig karriär i alla fall. Jag har fått vara med om roliga saker. Det räcker så här, säger Sebastian.

Sebastian Henriksson har upplevt mycket sedan han lämnade moderklubben Degerfors IF 1994.

Hans talang för fotboll förde honom till allsvenska Göteborgsklubbarna IFK Göteborg och Örgryte IS, innan det blev Odd Grenland och norska tippeligan i två år.

Flyttlasset gick sedan vidare till Örebro SK för två allsvenska säsonger innan cirkeln slöts och Henriksson återvände till Degerfors IF inför förra säsongen.

Mentala bitar avgjorde

Och cirkeln förblir sluten – årets säsong blir nämligen Henrikssons sista.

– Tanken var att jag skulle avsluta i Degerfors redan när jag skrev på. Det är en rolig grej, säger Sebastian.

Vad ligger bakom beslutet?– Det är något jag har tänkt på länge. Jag kanske hade slutat redan förra året om vi inte hade gått upp. Det är någonting jag har bestämt sedan tidigare.

Henriksson avfärdar att det skulle ha med åldern att göra.

– Det där med ålder tycker jag är typiskt svenskt. Jag har haft tur med skador, och kroppen känns fortfarande fin. Fysiskt sett så skulle jag kunna hålla på ett par år till.

I stället så menar Henriksson att det är mentala bitar som ligger bakom beslutet.

– Ofta så är det det mentala som avgör hur länge man kan hålla på. Jag varit med på den här nivån i 20 år. Då måste det vara någonting lite extra som lockar.

Det är inte aktuellt att satsa på en tränarkarriär eller liknande?

– Nej, ingenting sådant faktiskt. Jag vill kunna vara ledig och ha lite sommarsemester. Det finns mycket annat som jag vill göra med familjen.

– Jag vill göra lite andra saker. Åka skidor till exempel. Sånt har man stått över tidigare på grund av skaderisker. Man har försakat väldigt mycket. Jag vill ta vara på det nu med barnen.

Sebastian kan summera en lång och framgångsrik karriär.

– En rolig karriär i alla fall, säger Henriksson och fortsätter:

– Jag är väldigt nöjd med den karriären jag har haft. Annars så hade jag säkerligen fortsatt. Jag har fått vara med om mycket roligt. Det räcker så här.

Oklart med vadskadan

Henriksson fick utgå med en befarad vadskada i helgens förlustmatch mot Norrköping.

– Det är svårt och säga något just nu. Vi får se lite hur den reagerar mot torsdag eller fredag. Om det är en blödning eller sträckning, eller vad det nu är. Vi får hoppas på det bästa.

Henriksson hoppas vara tillbaka på planen snabbt – och ge karriären ett värdigt avslut.

– Jag vill kunna bidra med så mycket som möjligt för att Degerfors ska göra bra resultat innan jag slutar.

Blir det inte lite vemodigt ändå?

– Det är bara positivt, eftersom jag har bestämt det här för längesen. Det hade varit stor skillnad om jag hade fått sluta på grund av skada.