Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hidinge startar egen fritidsgård på skolan

Kommunens tredje fritidsgård öppnar snart i fritidslokalen och får även tillgång till gamla gympahallen på Hidinge skola.

Lekeberg får snart sin tredje fritidsgård och den kommer liksom de övriga två att ha öppet på fredagar. Det blir i Hidinge skola i samma lokal som fritids använder.

–Fritids stänger klockan sex och direkt när de stänger öppnar fritidsgården. Det finns ett intresse i Lanna och Hidinge för det här så det känns jätteroligt. Vi har ett bra samarbete med skolan. Vi jobbar för samma barn, säger Daniel Eriksson, kultur- och fritidschef.

Fredag den 17 februari klockan 18.00 är det invigning och det kommer att vara extra öppet även onsdagen den 22:e för att det är sportlovsvecka. I lokalen finns en soffgrupp, en kafédel och ett biljardbord.

–Den gamla gympasalen kommer också att användas för både planerade och spontana aktiviteter som innebandy eller disko. Det är viktigt med bredd i aktiviteter och utbud, säger Daniel Eriksson.

Två nya fritidsledare har anställts och de kommer att ha ett roterande schema med ledarna på fritidsgården i Fjugesta som ligger i Lekebergsskolan. Nytt här är att det kommer att finnas tillgång till musikrum som ska kunna bredda verksamheten i Fjugesta berättar Daniel.

I Mullhyttan finns sedan många år en föreningsdriven fritidsgård som har avtal med och ett driftbidrag från Lekebergs kommun. Mullhyttans bygdeförening ansvarar för verksamheten som är i Ordenshuset. Daniel Eriksson för en dialog med bygdeföreningen och upplever att den är positiv till utveckling.

–Vi har kommunens barn och unga i fokus och kan ha gemensam fortbildning för personal och hur vi bemöter barnen och kan även hjälpa och stötta varandra. Jag tror vi hittar bra former för det under året.