Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hillevi visar oss vägen till ett liv med balans

För 20 år sedan hade de flesta patienter problem med ländryggen. I dag har vi istället ont i axlar, skuldror och nacke.

Vi har fått paddnacke eftersom vi sitter och hänger ned med huvudet när vi fingrar på mobilen eller surfplattan. Nya vanor leder till smärta på nya ställen, säger Hillevi Borga som i dag jobbar som sjukgymnast och yogalärare i Stockholm. Som tonåring hemma i Örebro var det simning som gällde. Bäst var hon på 100 meter ryggsim. 1982 fick Hillevi Borga NA-priset Årets talang.

Hon var med i juniorlandslaget i simning och en kort tid också i seniorlandslaget. I dag har hon lagt simningen på hyllan men är fortfarande intresserad av kropp och hälsa.

-Det viktigaste är balansen i livet. Tyvärr är folk extremt stressade i dag. Det är inte bara själen utan också kroppen som är stressad och då får vi ont, säger hon.

Själv har hon med åren blivit allt mer intresserad av sambandet mellan stress och smärta. Därför har hon utbildat sig inom yoga.

- Kroppar som har ont behöver avslappning och då är yoga perfekt, tycker Hillevi Borga.

Läs en längre intervju med Hillevi Borga i dagens papperstidning eller köp NA digitalt här!