Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hiphop, Trump och USA som världspolis

Annons

De svenska rättsvårdande och rättsrådande myndigheterna borde inse att hiphoppare och i synnerhet utpräglade rappare inte är vanliga människor. Speciellt inte om de är av amerikanskt ursprung. Där måste jag ge USA:s president rätt.

Dessa superartister bör få stå över lagen, i vart fall den svenska. De bör likt kungen ha immunitet. Där vill jag också se personer som är i samma situation som jag själv. Om vi mot förmodan skulle begå ett brott så bör det sakna betydelse då vi inte har något illasinnat uppsåt. Den vi mot förmodan begår brott emot har sig alldeles säkert sig själv att skylla och denne får vad hen förtjänar.

Samhället borde inse att för oss är det inte roligt att ens bli häktad, än mindre att sitta i en rättegång.

Det känns tryggt att USA återigen tar ansvar som världspolis och tar tag i det svenska rättssystemet. Samhället borde inse att för oss är det inte roligt att ens bli häktad, än mindre att sitta i en rättegång. Att sitta i fängelse är helt utopiskt då ju vi är vana att bo femstjärnigt i trevliga miljöer med engelskspråkig personal.

Skall den svenska principen råda, att alla är lika inför lagen, bör man förstå att i det amerikanska nyspråket betyder det att presidenten, hiphoppare, kungen (och personer som är i liknande situation som jag själv) måste ha immunitet för att likheten inför lagen i realiteten skall bli uppfylld. Sverige får inte vara rädd för att ta till sig goda råd från rättssystem som är mer sofistikerad än det svenska.

”Cum grano salis”

Gunnar Westlind

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel