Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historien upprepade sig för Örebro Volley – föll och är illa ute i SM-semifinalen

Precis som i första semifinalen vann Örebro första set mot Engelholm när den andra matchen avgjordes inför välfyllda läktare i Idrottshuset.
Men precis som senast kom Engelholm tillbaka och vände till seger 3–1 och nu måste Örebro ta tre raka segrar för att nå SM-final.

Annons

(+) LÄS OCKSÅ: Föll inför storpublik – nu är Örebro Volley illa ute: ”Har för stor respekt”

Ett välfyllt Idrottshuset, 1088 åskådare, kokade och det gav Örebro en ordentlig tändvätska med sig in i matchen. Och det syntes tydligt i första set där hemmalaget spelade årets förmodligen bästa volleyboll. Engelholm kunde inte svara upp och Örebro ledde ett tag med elva bollar, 19–8. Engelholm snyggade till siffrorna men kom aldrig närmare än 25–18 till Örebro.

Engelholm som fick i gång spelet i slutet av första set fortsatte spela bra i andra, men det gjorde också Örebro vilket medförde i ett mycket jämnt set. Lagen turades om att ha ledningen innan det vägde över till Engelholms fördel. På den tredje setbollen avgjorde gästerna till 27–25.

Och Engelholm fortsatte på den inslagna vägen i tredje och inledde mycket starkt och ryckte åt sig en fempoängsledning. Men efter en time out vaknade hemmalaget till liv och kom tillbaka till 11–11. Resterande del av setet blev mycket rafflande där lagen följdes åt fram till 21–21. Där tog Engelholm övertaget och vann med 25–22 efter att ha avgjort på den andra setbollen.

Och det blev lite att luften gick ur hemmalaget efter detta. Engelholm tog kommandot direkt i fjärde och ordnade tidigt en ledning som Örebro aldrig orkade hämta ikapp. Till slut

Därmed har Engelholm 2–0 i matcher och kan avgöra semifinalserien på söndag på hemmaplan. Örebro måste vinna för att tvinga till en fjärde match.

(+) LÄS OCKSÅ: Bragden i Lindesberg – körde över ”oslagbara” Hylte/Halmstad i tre raka set: ”Vi vill verkligen det här”