Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk match - då tappade ÖSK segern

Nordiska mästerskapen och första futsalmatchen som ÖSK. Men då fick laget nöja sig med 2–2 mot danska Lystrup.– Vi borde ha vunnit den här matchen, säger tränaren Leif Järnkvist.

Annons

Tidigare i år stod det klart att Spartak Örebro kliver in under ÖSK:s paraply och blir en del i föreningen.

I går gjorde laget sin första, historiska, match i den första omgången i nordiska mästerskapen som avgörs i Göteborg under helgen.

Och det började bra för ÖSK som gick upp i en 2–0-ledning i första halvlek efter mål av Simon Blomqvist och Andreas Tranquist.

– Vi hade bud på fler mål.

Men i andra halvlek tappade ÖSK och släppte in två onödiga mål till 2–2.

– Förvisso en snygg hörnvariant på ett av målen, men bollen var i luften så pass länge att vi borde kunnat få bort den.

ÖSK forcerade för ett segermål men fick nöja sig med oavgjort, 2–2.

– Vi borde ha vunnit den här matchen, säger Järnkvist.

Förutsättningarna är inte optimala.

– Vi saknar fem riktiga stjärnor, riktigt bra spelare men det är seriespel nu i fotboll och det går inte att få loss dem. Sedan har vi bara tränat tre pass inför turneringen. Det är inte de bästa förutsättningarna.

Turneringen kallas för nordiska mästerskapen, men är mer av träningskaraktär.

– Det är lite prestige över att bli nordiska mästare, men det är en träningsturnering. Vi har ettorna från Finland, Norge och Danmark här som har det här som uppladdning inför champions league om 14 dagar, säger Järnvkist.

ÖSK spelar igen på lördag förmiddag mot norska Sandefjord.