Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittade mögel och gammal mat – restaurang i Bergslagen förbjuds sälja livsmedel

När Samhällsbyggnadsnämnden Bergslagen inspekterade en restaurang i länet upptäckte de bland annat mögel och gammal mat. Nu har verksamheten förbjudits att släppa ut livsmedel på marknaden.

Annons

Under den oanmälda inspektionen visade det sig att lokalen var smutsig och mögel upptäcktes bland annat på ett munstycke till en sprayflaska med grädde. I restaurangen påträffades även gammal mat i frys och kyl.

Dessutom visade det sig att ägaren hade otillräckliga kunskaper i livsmedelshygien. Ägaren förstod inte heller hur förvaringstemperaturer påverkade hållbarheten för livsmedel, uppger Samhällsbyggnadsnämnden Bergslagen i sin kontrollrapport.

Därför har nämnden beslutat att restaurangen ska förbjudas från att släppa ut livsmedel på marknaden. Förbudsbeslutet togs den 21 mars – samma dag som inspektionen ägde rum.