Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälp katten att hitta hem

I en insändare 5 november förra året berättade jag vad man kan göra om man förlorat sin katt. I slutet la jag in vad du som hittar en katt kan göra. Men det är inte så lätt.

En katt kan ses strövande som polisen säger på sin sida angående upphittade djur och behöver inte vara bortsprungna. Därför bör inte katter ses som hittegods.

Men trots det kan man om man ser en katt som man misstänker vara bortsprungen, vara skyldig att anmäla det. Men vem gör det? Speciellt om det står skrivet hos polisen att man kan få stå för ev kostnader som polisen får om ägare inte återfinns och du vill ha den kvar.

Det kan även sägas att börjar du mata en katt blir du ansvarig för den.

På katthemsidor, kan det stå att kastrerade katter uppehåller sig i närheten där den har försvunnit. Ja, kan stämma.

Men den kan även ha vandrat längre, eller att någon sett den och tagit med i bil.

Se om du kan få tag på katten, ställ ut mat. Är den märkt i örat, se om du kan läsa öronmärkningen. Kan även vara chippad, då behöver du få den till en veterinär som kan kolla med en läsare.

Gå ut på sidor som Vilse.nu eller Djurid.se. Du kan lägga upp en text om att du hittat. Titta även från andra län än ditt eget.

En flicka ringde i onsdags, som uppmärksammat en katt och sett lapp om min Meg i en mataffär. På en gång ringde hon mig. Närliggande samhälle. En annons publiceras snart i NA om förlorad katt i Vedevåg. Se inte bara till att det står Vedevåg. Du kan ha sett henne där du bor!

Birgit Pettersson

Megs matte i Vedevåg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel