Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälp oss förnya NA

Nerikes Allehanda ska förnyas. Ett arbete pågår för att tidningen ska få ett delvis nytt innehåll och utseende.
Läsarna kommer att få den förnyade tidningen före sommaren.

Det är fem år sedan Nerikes Allehanda blev en tabloidtidning, då skapades det mesta av det utseende tidningen har i dag.

– Men utvecklingen går snabbt, och nu behöver vi förändras, säger Helena Sträng, redaktionschef på Nerikes Allehanda.

En viktig del i förnyelsearbetet är att locka unga läsare.

– Vi har en stor grupp prenumeranter som är i övre medelåldern. Men vi vill även tilltala de läsare som vi inte når i dag – de unga, säger Helena Sträng.

– För att göra det behöver vi förnya vårt sätt att skriva och hur vi vinklar nyheter och reportage, fortsätter hon.

Att få 25-åringar att känna att tidningen behövs, det är målet. Men konkurrensen är tuff, inte minst i flödet av nyheter och information via internet.

– Men behovet av dagstidningen finns fortfarande, säger Joakim Johansson, tidigare Menyredaktör på tidningen, men som nu arbetar med förändringarna.

– Det är ju vi, lokaltidningen, som är de enda som skriver om det riktigt lokala, säger Anette Stannisson, redigerare på NA, som också arbetar med förnyelsen.

Läsare tyck till

De har tittat på andra lokaltidningar som nyligen har förnyats, och de försöker ta reda på vad NA:s läsare vill, bland annat genom samtal med två grupper av läsare. Den ena gruppen består av yngre personer.

Nu vill de att läsare hör av sig, genom telefon eller mejl, till Joakim Johansson.

– Vi ska även ha en blogg på vår hemsida där vi hela tiden kommer att ta in synpunkter och idéer och föra samtal med läsarna om tidningens utveckling, säger Joakim Johansson.

– Den hårdnande konkurrensen är bra, den tvingar oss att vässa oss och bli ännu bättre, poängterar han.