Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälp oss ifrån mardrömsschemat!

Annons

Till anhöriga, vårdtagare och politiker i Laxå.

Snälla ni hjälp oss! Den 9 mars börjar en mardröm för personalen i Laxås äldreomsorg. Vi har fått ett schema som vi aldrig kunde drömma om att få. Hur kunde det bli så här?? Vi kommer inte att orka jobba med så lite ledighet mellan passen och så mycket helg och kvällstid. Vi kommer att få så lite tid med våra familjer att det inte är värt att jobba kvar.

Vi skulle få ett så kallat hälsoschema men istället får vi ett mardrömsschema, det gäller både hemtjänsten och boendena, dag och natt. Jag har jobbat många år inom äldreomsorgen och alltid tyckt om mitt jobb men nu kommer det inte att gå med det nya schemat. Vi kommer inte orka bry oss om våra vårdtagare. Det känns inte som cheferna gör det heller för de har inte lyssnat på alla våra protester, namninsamlingar och demonstrationer. Inte heller frågat oss angående detta schema, de har bara kört över oss, inte samverkat överhuvudtaget.

För att vården ska bli bra krävs engagerad personal och hitintills har det gjort det men det kommer inte att göra det när schemat börjar för vi kommer inte att orka. Våra vikarier ska inte behövas längre. De kostar för mycket. Vi kommer att få jobba på fler områden och rycka in där det fattas personal. Vi vårdar mycket svårt sjuka och döende människor som behöver oss utvilade och engagerade!

Det kommer inte att bli någon besparing när vi inte orkar längre. Snälla anhöriga, vårdtagare och politiker hjälp oss att ifrågasätta denna mardröm!

”Undersköterska i Laxå”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel