Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälte i comebacken – vill stanna och kriga om en plats

Han har inte startat en match sedan september 2012. Men mot Mattersburg gjorde William Atashkadeh en skön comeback – och slog avgörande passningen till avgörande målet.

 Förra året var det först foten, sedan höften som höll William Atashkadeh, 21, borta från spel. Anfallaren, med den enorma potentialen, kunde inte spela en match från start.

Och innan han klev in på Estádtio da Noras gräsmatta i 61:a minuten av matchen mot SV Mattersburg hade han inte spelat match sedan mitten av oktober. Då ett elva minuter långt inhopp mot Örgryte. Senaste matchen från start i seriespel daterar till september 2012.

Inte konstigt att Atashkadeh såg rejält spelsugen ut när han hoppade in mot det österrikiska andraligalaget.

Atashkadeh kombinerade fint med både Ahmed Yasin och Marcus Pode och fick – men brände – två frilägen.

Först i 73:e minuten, där han helt sopren med Mattersburgmålvakten Thomas Dau, frispelad av Pode, inte lyckades få in bollen. Dau gjorde en briljant benparad och låste fast bollen mellan fötterna för att slippa retur. Sedan på stopptid, när han blev helt sopren men fick mittbackar i hälarna och slarvade iväg avslutet utanför.

– Jag fick inte till det sista där, men det kommer så småningom. Det är två månader kvar till serien, det är då man ska vara på topp, säger Atashkadeh.

Mellan de båda jättelägena hann han dessutom spela fram Patrik Haginge till det avgörande målet. Atashkadeh bröstade ned en Emil Berger-lyra och la bollen rätt genom straffområdet. På andra kanten stormade Patrik Haginge fram och vräkte in bollen med högern.

– Jag såg att det var någon vit som sprang in där borta, så jag bara körde på, förklarar Atashkadeh.

Den senaste tiden har Atashkadeh, som gick skadad större delen av sina tre första år i ÖSK, kunnat träna mer frekvent än någonsin tidigare under tiden i klubben. Före jul kunde han sånär som på sista träningen fylla i tre fulla träningsveckor i dagboken. Och före Portugallägret hade han ytterligare en sejour på tre veckor utan att tvingas avstå några övningar på grund av smärtor. Träningsmatchen mot Brage, och träningarna runt den, missade han på grund av sjukdom.

– Jag fick någon skit, ont i halsen i tre, fyra dagar. Annars har jag kunnat träna på ganska bra. Bara haft någon liten känning i framsidan. Just nu känner jag mig ganska nedtränad. Jag har haft tre bra träningsveckor och försöker komma ikapp resten av laget i fysik och kondition. Man blir trött, det sliter på kroppen att träna hårt, men jag gör vad jag kan. Tar det lite försiktigt efter alla skador jag haft och skyndar långsamt, säger han.

Hoppas du på mer speltid mot Slovan Liberec på måndag, eller är det för tätt inpå?– Vi får se hur det känns i morgon. Det är upp till tränarna.

Atashkadeh är en av spelarna som nämnts som tänkbara för ÖSK, som vill banta truppen och ta in nyförvärv, att sälja eller låna ut inför årets säsong. Men Atashkadeh själv säger sig vara helt inställd på att stanna och ta fajten om de två platserna i anfallet med Alhassan ”Crespo” Kamara, Shpetim Hasani, Kalle Holmberg, Marcus Pode och Christer Lipovac.

– Jag är med och konkurrerar som alla andra i laget. Jag har samma förutsättningar som dem att kunna spela. Klart det är konkurrens, vi har många anfallare, många spelare på varje position, men det bör det vara när man har ett lag i allsvenskan, annars kan det se ut som 2012. Det gäller att vara frisk och spela och göra bra ifrån sig, så får man hoppas att man får spela.

Spelar du som i dag lär du få fler chanser …– Nja, det är väl inte så enkelt, man måste titta på vilket lag vi mötte också. Det var ett brunkarlag från Österrike som inte hade så hög kvalitet. Men sådana här matcher måste man visa rätt attityd, och den räknas lika mycket som alla andra matcher. Det gäller att prestera när man får chansen.

Läs mycket mer från matchen i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!