Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyhjälten avslöjar: "Jag har kört formel 1"

Marcus Ericsson käkade frukost med Bengt-Åke Gustafsson inför Tysklands GP. Då passade den förre hockeyhjälten att avslöja sitt oväntade förflutna.

Annons

- Jag har kört formel 1 i en Ferrari, säger Bengt-Åke.

Marcus Ericson fastnade i bilköerna till Hockenheim inför söndagens F1-lopp med start 14.00. När han försenad dök upp i Sauberlägret i depån slog han sig ner med frukosttallriken bredvid den förre OS- och VM-guldmedaljören Bengt-Åke Gustafsson som är gäst hos Sauber under dagens lopp. Något som Marcus rådgivare Eje Elgh, också från Karlskoga, ombesörjt.

Det är första mötet någonsin mellan F1-föraren från Örebro och den gamle guldhjälten från Karlskoga och började prata genast prata som om de känt varandra länge.Men så har de också ett gemensamt hockeyintresse.

För NA berättade Bengt-Åke att det är första gången han är på F1 och passade samtidigt på att avslöja en oväntad händelse ur sitt liv:

- Jag har kört formel 1 en gång, på Anderstorp. En present när jag fyllde 50. Två olika bilar, en Ferrari och jag tror det var en McLaren, säger han.

Hur var det?

- Det var en jäkla upplevelse. Och sen ingick det i paketet att man fick åka med i en F1-bil som de kapat och förlängt lite grann med säte bakom. Då fick jag åka med en riktig förare, Johan Rajamäki från Karlskoga. Det var lite skillnad kan jag säga.

Varför är du på plats här på Hockenheim?

- Min son Anton är intresserad av formel 1. Han har arrangerat alltihop, köpt biljetter och fixat boende. Han skulle ha kommit hit från Schweiz, men för tio dagar sedan fick han ett meddelande från coachen i sitt hockeylag (HC Fribourg-Gottéron) att de har träning så han kan inte komma…

Istället har Bengt-Åke tagit med sig några kompisar från Karlskoga.

- Eje fixade så att vi fick komma in hos Sauber och gå runt och titta i depån.

Har du koll på hur det går för Marcus?

- Ja, jag brukar titta på formel 1 på tv när det inte är golf på söndagarna så att det krockar.

Trots att Bengt-Åke är den ende förbundskapten som vunnit OS och VM samma år, 2006, är han just nu utan uppdragsgivare.

- Jag är nästan desperat om jag säger så. Men just i dag är jag glad att jag inte hann hitta något jobb för då hade jag antagligen inte kunnat vara här.

Du bor kvar i Karlskoga – har inte Örebro Hockey visat något intresse?

- Nej. Jag var inne och tittade på någon match i fjol då en kompis kom fram och sa att det gick rykten om att jag var på gång till Örebro, men det var bara ett rykte.

Till sist, Bengt-Åke, vem vinner dagens F1-lopp?

- Jag hoppas att Marcus vinner, det vore drömmen. Men det är kanske svårt att tro att det händer eftersom det är en sådan materialsport. Men det vore kul om han kunde var topp-tio så att han tar poäng.

- Jag säger att Nico Rosberg vinner.