Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög hyra får hyresgäster att tveka

Annons

Lindesberg behövde utan tvekan en ny och modern vårdcentral. Men min fundering är om det var nödvändigt att slå på så stort, med höga kostnader som följd, som för den nyligen invigda vårdinrättningen Bergsparken. Flera av de tilltänkta hyresgästerna har länge varit tveksamma att flytta in och det är förståeligt med en hyra på cirka 4 000 kr/kvm och år för verksamhetslokaler.

När jag första gången såg lokalerna i samband med öppet hus och invigning kunde jag inte låta bli att tänka tanken: hur skall man kunna fylla dessa stora biytor med tillräckligt många dagliga besökare att det kan anses vara ekonomiskt försvarbart. Hur vacker och trivsam miljön i huset än är, så blir det troligen svårt att fylla biytorna och gör man inte det, då är det svårt att se byggnaden som annat än ett skrytbygge.

När det gäller restaurang och kafé har man ännu inte hittat någon som är beredd att teckna kontrakt/avtal för att driva verksamheten. Och hur skall någon kunna få lönsamhet när årshyran närmar sig miljonen för den lokalen!

Med en sådan hyreskostnad är det inte svårt att räkna ut att det behövs i storleksordningen mellan två och fyrahundra mat- och eller kafégäster varje vardag för att nå lönsamhet.

Om det fungerar är jag den förste att gratulera entreprenören, samt Regionen och kommunen som står ansvariga för bygget!

Bjarne Lind

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel