Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög tid att rusta högen

Samtidigt som staben bakom Konst på Hög är klar med årets huvudnummer pekar upphovsmannen Olle Medin på att turistmagneten är i förfall.

Annons

Han tycker att det är tråkigt att Konst på hög, som är en av länets sju toppattraktioner, inte ska få visa sig från sin bästa sida.

I ett brev till kultur och fritidsförvaltningen pekar Olle Medin på behovet av underhåll. Bland annat anser han att en del av de tolv år gamla konstverken börjar bli en fara för besökarnas säkerhet.

Ny toalettMedin anser också att kaffe- stugan behöver kompletteras med en ny toalett då den gamla tjänat ut, samt att vägen upp till högen är ett sorgekapitel. Medin är tveksam till att den ska hålla för busstrafik om vädret är ogynnsamt.

Därför hoppas Medin att hans skrivelse till förvaltningen ska medföra att budgetarbetet ska ta hänsyn till de brister han pekar på.

Budgeten är spikadNämndens ordförande Björn Eriksson är medveten om att turistattraktionen är i behov av kontinuerligt underhåll.

– Förvaltningen har folk som jobbar med underhållet varje år, och som jag ser det är inte anläggningen i så dåligt skick.

Han säger också att det blir svårt att få till förändringar i årets budget som blev spikad i november.

– Vi får ta med oss Olles synpunkter till nästa års budgetarbete, och hoppas att han blir kvar i projektet. Han är en viktig kugge i Konst på hög.

Huvudragen för Konst på hög 2010 är klara och ett av huvudnumren blir att ”Var är konstverket” äntligen kommer att finnas på plats. Tanken var att Marc Broos konstverk skulle ha varit en av nyheterna redan förra året.

Blues på hög nivåÅrets musikupplevelse ska blueskungen från Ställdalen – Sven Zetterberg – stå för den 19 juni, och i Arken blir det utställningar av Anna Molander samt Kristina Qvick Engström och Björn Engström.

När det gäller kostnaderna för Konst på hög visar förra årets bokslut på ett minus på drygt 9 000 kronor – ett minus som enligt bokslutet helt och hållet kan härledas till två inbrott i kaffestugan.