Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höga krav på studenter men lärare kan inte ens språket

Jag studerar vid Örebro Universitet, och är hittills långt ifrån nöjd med min studietid. Oerhört höga krav ställs på oss som studenter, med kompletteringar som kan sträcka sig i all oändlighet. Däremot verkar inga märkvärdiga krav ställas på universitetets lärare. Denna termin har det nämligen ställt till det för en rad studenter då lärare som ska genomföra undervisning inte har de språkkunskaper som krävs i varken svenska eller engelska. Man undra hur en lärare som inte kan göra sig förstådd på svenska ska kunna läsa studenters arbeten och bedöma dem på rätt sätt? Mycket i den bristfälliga feedback vi får från dessa lärare tyder mycket riktigt på att de faktiskt inte förstår vad de läser. Jag anser att vi som studenter blir väldigt orättvist behandlade i och med att:

1. Ansvarig lärare inte kan kommunicera på svenska. Hur går det egentligen till när dessa lärare läser och bedömer studenters arbeten?

2. Den respons som ges (på engelska) är så bristfällig att den är svår för oss studenter att tolka.

3. Universitetets lärare alltid håller varandra om ryggen (exempelvis så hänvisade en annan lärare till ”studenters brist på kunskap i ämnet” när studenter började ifrågasätta problemet med språket).

Jag kan tycka att förmågan att kommunicera med studenterna borde vara ett självklart krav för undervisande lärare.

”Missnöjd student”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel