Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högskolan kopplar ihop framtid med anor i Grythyttan

Annons

Vilket genidrag att lägga en måltidsutbildning i anrik Bergslagsbyggd. Det fantastiskt fina Grythyttan som Carl-Jan Granqvist, likt en arkitekt, sett till så världen har krympt till. Entrén då man kommer söder ifrån Noratrakten, viker av till vänster och närmar sig Gästgivargården på kullerstensgata. Skiffertaken som pryder bevarade och eleganta byggnader. Kyrkan som står öppen för besökande. En promenad i denna förfriskande miljö, är så gott som oslagbar för själen. Bättre studiemiljö kan jag inte tänka mig! Man förflyttas helt gratis till denna historiska och genuina kulturbyggd.

Vad är det då som är på gång i Grythyttan? Jo, man ska utreda hur man kan stärka förutsättningarna för Restaurang- och Hotellhögskolan vid Örebro Universitet, som i dag finns i Grythyttan i Hällefors kommun! Man är också noga med att påpeka att utbildningen kanske inte blir kvar i Grythyttan!

Jag hoppas att man sansar sig och tänker till! Att man förstår dess fantastiska läge, som är känt långt utanför Sveriges gränser? Att man är en självklar del i detta, bättre reklam för Örebro Universitet finns ej att få! Det eleganta byggnadsmärket ”Måltidens Hus”, som slår allt i arkitektur! Stolta elever som utbildat sig och marknadsfört denna fantastiska byggd runt om i Sverige och utomlands. Grythyttan är nummer 1! Det är dessutom ekonomiskt viktigt att tänka större, än bara på sitt Universitet i Örebromiljö. Tänk allt arbete, planering, kompetens som lett fram till vad Grythyttan idag är känt för! Inte bara i Sverige, utan i hela världen!

Titta på Spendrup, ett företag med socialt stort engagemang i närområdet. Då vore det väl en skam om inte Örebro Universitet kan fortsätta sin utbildande verksamhet i Grythyttan också. Man kan inte bara ”slå sig för bröstet” och säga att ”Örebro växer så det knakar”. Dessutom, på bekostnad av andra orter!

”Utbildningsledare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel