Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högsommarvärme i Hälsingland

 
Väderskolan
Visa alla artiklar

Den 29 september blev det plötsligt högsommarvärme igen med 25,6 plusgrader i Hudiksvall.

Det var som att bli förflyttad till en dag mitt i juli och vi talade om att det är märkligt vad vi jobbar och står i som inte tidigare år uppmärksammat dessa fina sensommardagar på gränsen till höst. Det kändes lite underligt men skönt att sitta på altanen i värmen med solen stekande. Hösten borde varit här redan.

Värmen drog in

över landet med sydvästliga vindar och temperaturen steg upp över hela Sverige. På Västkusten dämpades dock värmen av envisa dimmoln. Här nådde man bara 16 grader. Vid sydvästliga vindar är det sydöstra Norrland som ligger bra till och här uppmättes de högsta värdena med Hudiksvall som toppade med 25,6 grader. Delsbo 24,5 och Söderhamns flygplats med 24,3 grader. Sveg, Torpshammar, Kuggören och Gävle hade också mellan 23 och 24 grader. Mellan 23 och 24 grader förekom också över Dalarna, norra Värmland och i östra Götaland.

I år har sommaren

förlängts med ca en vecka mot normalt längs södra Norrlandskusten då hösten borde varit här mellan den 15 och 20 september. Normalt borde hösten visa sig ända nere i inre Skåne den 1 oktober men åtminstone under helgen verkar sommaren behålla ställningarna över södra delen av landet.