Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt Tallenpris stoppade köp

I mitten av december 2008 beslutade kommunfullmäktige att Lindesbergsbostäder AB skulle köpa servicehuset Tallen i Frövi för 62,7 miljoner kronor. Köpet skulle genomföras före årsskiftet 2008-2009. Men mer än ett år senare har ingenting hänt.

Annons

– Vi gjorde en värdering av Tallen, säger Libos vd Stefan Eriksson. Vi fick ett betydligt lägre värde än det bokförda, som då låg på drygt 62 miljoner kronor. Där hade vi då en problematik. Den köpeskilling som satts tyckte vi var för hög.

Den kooperativa hyresrättsföreningen äger Tallen medan Riksbyggen förvaltar och administrerar den.

Föreningens ordförande Karl Arne Löthgren säger att frågan om en försäljning till Libo ligger på is.

Verksamhet rullar på

– Det är prisnivån som är haken, säger han. Vi måste titta mer på den.

– För närvarande är det ingenting på gång i den frågan. Från föreningens sida gör vi ingenting. Det är kommunen som ska ta ställning.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Larsson (C) säger att frågan inte varit piroriterad. Han anger två skäl till detta:

– Tallens verksamhet rullar på som vanligt, det är det första. Det andra skälet är att vi ha ett antal andra prioriteringar. Närmast står omstrukturering av kommunkoncernen på tur.

Stefan Eriksson, Karl Arne Löthgren och Anders Larsson är överens om att det inte är någon brådska med att genomföra affären. Detta eftersom verksamheten vid Tallen inte påverkas.

– Men jag räknar med att frågan dyker upp igen, säger Libos vd. Då måste samtliga tre parter tillsammans försöka hitta en lösning på när och hur affären ska slutföras.

– Vi måste också enas om en köpeskilling och hur hyresrättsföreningen ska avvecklas.

Anders Larsson tror att frågan kan komma att lösas under första kvartalet.

Annons