Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höj säkerhetstänket på länets vårdcentraler igen

På vårdcentralerna i länet sitter patienter nära varandra, inga 1,5 eller 2 meters avstånd utan fulla väntrum utan munskydd eller liknande. Ingen kan med säkerhet veta om någon av dessa är så kallade ”superspridare”. Personalen springer omkring i korridorerna utan munskydd eller visir.

Nu har det konstaterats smitta bland personal i Lindesbergs sjukhus även bland läkare. Är det inte dags att personalen på vårdcentraler, akuten och vårdavdelningar skärper kraven skyddsutrustning och hygienrutiner. Det måste gälla alla, till och med läkarna.

Vi vill inte att personalen på vårdcentralerna, akuten och andra mottagningar och avdelningar ska bli sjuka. Att använda all skyddsutrustning som finns tillgänglig räddar både era egna liv och patienternas.

Under våren togs sökande på vårdcentralerna emot vid entrén med personal iförd munskydd, visir och handskar med frågan om personen var förkyld om svaret var ja skulle de söka på annan instans samt nekade medföljande sällskap inträde.

Är det inte dags att införa detta igen och dela ut munskydd till alla sökande patienter och använda alla utrymmen som finns, allt för att undvika trängsel. Varför tillåts trängsel på vårdinrättningar när det uppmanas att undvika trängsel på alla andra ställen?

Det är dags nu att alla gör vad de kan för att inte sprida smittan vidare. Det räcker med att en vårdsökare eller personal för smittan vidare så drabbar det en mängd andra personer.

”E.P”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel