Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höj statusen för undersköterskor i hemtjänsten

Man kan inte låta bli att fundera lite över detta som nu släppts . Att äldreomsorgen ska få dela på hela 178 miljoner!. Mycket pengar tänker man. Och i samma stund tänker man: Äntligen kanske de fattar att höja lönerna, för att yrket ska locka unga att vilja utbilda sig till det.

När många erfarna undersköterskor slutar och går i pension så funderar man och hör att många unga ej vill in i detta slitsamma yrke för en fjuttig lön. Då de kan få många andra lättare jobb och tjäna många fler tusenlappar i månaden. När ska politikerna fatta att yrkets status måster höjas och med löner som också lockar.

Lönehöjningen som sker varje vår runt mars blev vi snuvade på. Den skulle i år skjutas fram till oktober ? Varför?

Och får vi retroaktivt då?

Inte nog med det. Denna slitsamma vår går Örebro kommun ut med att alla i hemtjänsten ska få 500 i presentkort ... hm ja, när då?

Skobidrag har också pratats om en längre tid.. Det har vi inte heller sett röken av. Ett bidrag som sägs ska täcka till två par rejäla skor på 350 kr. Undrar var man hittar så billiga rejäla skor. Visst allt detta låter ju bra men i praktiken ser vi ingen skillnad . Vore bra om Örebro kommun kunde ge oss ett svar på dessa funderingar.

”Fundersam uska”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel