Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höjd skatt kan ge fler jobb

Örebro. Höj skatten! Jag är företagare, ej politiker och jag anser att alla dessa jobbskatteavdrag har gått för långt. Höginkomsttagare behöver inga jobbskatteavdrag alls. Jag är förtvivlad över det samhälle som byggts upp under flera år nu. Det samhälle som skapats är ett egoistiskt, kapitalistiskt och överklassamhälle med en polisstat. Den starke överlever och den svage kastas ut i ingenmansland. De sjuka, de arbetslösa, ungdomar, psykiskt sjuka, drogberoende personer, människor med fetma, pensionärer, invandrare med flera behandlas ibland som en börda för samhället och samhällets medborgare lyssnar på politikens budskap och negativa förändringar för de svagaste grupperna i samhället.

Jobb till alla fungerar inte i praktiken då företag sållar och anställer eliten det vill säga de perfekta. Vem ska då anställa de andra, medelklassen som är arbetslös? Om vi sedan ser till de som ovan angivits, som inte kan råda över sin situation, vem ska anställa dem? Nej nu får det vara nog! Fram med solidaritet, medmänsklighet, ödmjukhet och förståelse för alla i samhället. Dags och vända blad nästa valår.

Jag har jobb och jag känner med alla som inte har den möjligheten. Vi måste skapa jobb inom den offentliga sektorn. Höja skatten så att de svagaste grupperna får en väg tillbaka. Höj skatten och anställ fler lärare i skolorna, skapa mindre barngrupper på dagis, öppna hem igen för de psykiskt sjuka, öppna fler behandlingshem för de med drogbehov och skapa arbetsplatser när de kommer ut igen, specialutbilda alla arbetslösa för inriktning inom kommun och stat, låt de sjuka vara sjuka.

I dag har vi ett iskallt samhälle där tryggheten och framtidstron tappats bort för många människor. Misslyckas någon finns inget rätt stöd längre. Människor känner rädsla för ingen vet om de har kvar jobbet i morgon!

Örebro

”Kvinna, företagare, mamma”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel