Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hojskoj i slalombacken

Antingen så gillar och kör man hoj, eller så är man slalomfantast, eller? Morgan Rosell gillar dock både motorer och skidor, och det bäddade för en annorlunda helg och Bergslagsäventyr i Klackenbacken.

GIllersklack. Under lördagsförmiddagen var det skoterförare som susade nerför backen, och det kanske inte kan tyckas så märkligt. Aningen mer annorlunda användes det i söndags. Då hade bortåt 15 enduroåkare från nära och längre bort samlats för att köra motorcykel i slalombacken, och dessutom få bevisa att de också kan stå på ett par slalomskidor.

– Är det okej om jag åker bob i stället, skämtade örebroaren Pelle Eriksson, en av ”galningarna” som nappat på Rosells idé.

Innan det är dags att kasta sig ut i äventyret förklarade Rosell upplägget. Att man först ska åka ett antal varv på hoj i backsystemet, innan det är dags att sätta på sig slalompjäxor och skidor för lika många åk vanlig slalom.

Morgan för egen del tycker inte det är så värst märkligt egentligen.

– Vi gillar motorsport och vi är på en skidanläggning. Då får man helt enkelt passa på!

Med tanke på att slalomsäsongen lider mot sitt slut är det inte så stor skada skedd om hojdubbarna skär sönder lite, konstaterar han.

Och en upplevelse att se, var det definitivt.