Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon drar i trådarna för det nya nätet

Caroline Karlsson är nyutnämnd ansvarig person för Åsbro näringsliv kvinnors företagsanda. Det är ett nätverk för kvinnliga företagare som bildades i onsdags.

På Åsbro näringslivs frukostmöte i onsdags presenterades den person som ska ansvara för det nybildade nätverket för kvinnliga företagare. Det är sjukgymnasten och friskvårdskonsulten Caroline Karlsson.

Hon skrev en förfrågan på Åsbro intresseförenings sida på Facebook, om det fanns något kvinnligt nätverk eller intresse för att starta ett. Åsbro Näringsliv hörde av sig ganska omgående och erbjöd sig att finnas som en organisation runt omkring initiativet, berättar Caroline Karlsson.

Nätverket ska vara ett stöd för kvinnliga företagare i deras vardag. Det ska bli träffar där man kan dela erfarenheter med varandra. Träffarna ska också ha olika teman såsom hur man säljer in företaget, bokföring eller hur man får ihop livspusslet.

Caroline Karlsson är i grunden sjukgymnast men arbetar med sitt friskvårdsföretag på frilansbasis. Parallellt med företagandet skriver hon en masteruppsats på distans på Linnéuniversitet om fysioterapeutisk verksamhet för nyblivna mammor. Hon har också två småbarn.

Sedan hon slutade som sjukgymnast på Hallsbergs vårdcentral har hon saknat det kontaktnät hon hade där. I stället skaffade hon sig en mentor från Almi affärsutveckling som har varit en stor tillgång i arbetet med företaget. Mentorn har också varit ett stöd i hur man kan tänka när man har både företag och småbarn samt mycket på gång.

Caroline Karlsson tror att det är betydelsefullt att ha kolleger med liknande intressen.

– Även om man träffar folk i vardagen så kan det bli mycket ensamjobb med själva drivandet av företaget.

Man behöver kunna bolla idéer och dela erfarenheter med andra som förstår. I dialog med andra klargörs ens tänkande. Och i ett nätverk kan man ta hjälp av varandra i allt från pappersarbete till hur man kan utveckla sin verksamhet. Inte minst viktigt är att inspirera varandra, anser Caroline Karlsson.

– Nätverket kan leda till att fler vill fortsätta med sitt företagande och kanske också uppmuntra någon att våga starta ett nytt, säger hon.

Tid och plats för träffarna har inte bestämts än.

– Jag ska först försöka göra mig en bild av intresset.

Vid presentationen av nätverket i onsdags på Åsbro Näringslivs frukostmöte kom det in många intresseanmälningar. På fredag den 6 februari åker Caroline Karlsson och presenterar nätverket på företagarföreningen Askersund i Centrum. Nätverket är inte enbart till för Åsbrobor, utan välkomnar kvinnliga företagare från hela landet.